LatviesurussianEnglish

 
Drukāt

Pārtikas produktu testēšana

LATSERT laboratorija ir vadošā pārtikas produktu ķīmiskās testēšanas laboratorija Latvijā. Pārtikas produktu testēšana ir neatņemams posms nekaitīgu un kvalitatīvu produktu ražošanas un izplatīšanas nodrošināšanā. Ņemot vērā to, ka konkurence pārtikas nozarē palielinās ik gadu, arvien vairāk un vairāk uzmanības tiek pievērsts tieši produktu nekaitīgumam un kvalitātei. Testēšana neatkarīgā laboratorijā (LATSERT) ļaus jums sniegt nepieciešamos obligātos objektīvos pierādījumus par savu produktu.
 
LATSERT laboratorija savā darbā izmanto pasaulē atzītas testēšanas metodes, tādējādi ļaujot jums konkurēt pasaules tirgū, sniedzot neatkarīgas laboratorijas testēšanas pārskatus kā apliecinājumu produktu atbilstībai attiecīgajām prasībām.
 
Veicam pārtikas produktu testēšanu LATSERT laboratorijā:
  • pārtikas piesārņojuma noteikšanai (ohratoksīns A, patulīns, melamīns, smagie metāli, pārtikas piedevu atlikumi u.c.)
  • kvalitātes rādītāju kontrolei (mitrums, pH, sausnas saturs, alkohola saturs u.c.)
  • produkta pārbaudei marķējuma veidošanas nolūkos (ogļhidrātu, tauku, olbaltumvielu saturs, šķiedrvielas u.c.)
Sadarbībā ar partnerlaboratorijām, veicam pārtikas produktu kompleksu analīzi, pārbaudot visus normatīvos aktos, starptautiskos standartos, specifikācijās reglamentētos un deklarētos rādītājus visiem pārtikas produktiem, uztura bagātinātājiem, alkoholam, dzeramajam ūdenim un minerālūdenim (t.sk. mikrobioloģiskos rādītājus, pesticīdus, antibiotiku atliekas u.c.)
 
Iesācējiem darbā ar pārtikas produktiem ( ražotājiem, importētājiem, izplatītājiem), kā arī citos gadījumos, palīdzam sastādīt produktu testēšanas programmas un organizējam paraugu atlasi un nosūtīšanu laboratorijām.
 

Lai saņemtu papildus informāciju vai pakalpojuma pieteikšanai, lūdzam sazināties ar mums pa tālr. 67217837 vai 27861820; e-pasts: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

   Visbiežāk pieprasītā testēšana:
 
kaitīgie piemaisījumi:
  • arsēns, dzīvsudrabs, kadmijs, svins un citi toksiskie elementi
  • melamīns
  • patulīns
  • ohratoksīns A
pārtikas piedevas:
  • benzoskābe
  • sorbīnskābe
  • citronskābe
  • askorbīnskābe 
  • oglekļa dioksīds
  • sēra dioksīds
  • aspartams
  • saharīns
  • acesulfāms K
kvalitātes rādītāji: 
  • sausna
  • skābums
  • pH 
  • hlorīdi
  • kofeīns
  • mitrums
  • porainība (maizei un konditorejas izstrādājumiem)
  • taukskābju saturs eļļām
  • skābes skaitlis
  • joda skaitlis
  • peroksīda skaitlis
  • ūdens aktivitāte
  • alkohola saturs
enerģētiskās un uzturvērtības noteikšana:
  • tauki
  • olbaltumvielas
  • ogļhidrāti
  • sāls/nātrijs
  • šķiedrvielas