LatviesurussianEnglish

 

Jaunumi

Kontrolējam transtauskābes!

2016.gada 17.maijā ir pieņemti Ministru kabineta noteikumi Nr.301 “Noteikumi par maksimāli pieļaujamo transtaukskābju daudzumu pārtikas produktos”.

Noteikumi paredz, ka pārtikas produktos, kuros pieļaujamais transaukskābju daudzums pārsniegs 2g uz 100g kopējā tauku daudzuma, Latvijā pēc 2018.gada 1.jūnija izplatīt nebūs atļauts.

Jaunās kvalitātes prasības tiks piemērotas tiem pārtikas produktiem, kuru ražošanā izmantotas transtaukskābes saturošas izejvielas, kā arī kuru sastāvā ir transtaukskābes, kas radušās dažādos pārtikas produktu ražošanos tehnoloģiskajos procesos: hidrogenējot augu eļļas, pārtikas produktus cepot un karsējot eļļās, spiežot eļļas augstās temperatūrās, taukus saturošus produktus cepot un grilējot. Transtaukskābju daudzuma ierobežojumi neattieksies uz dzīvnieku izcelsmes taukiem un produktiem, kuru sastāvā transtaukskābes radušās dabiski un nav pievienotas pārtikas ražošanas procesos.

Jaunās transtaukskābju normas attieksies uz Latvijā izplatāmiem pārtikas produktiem, kas ražoti Latvijā,  tostarp sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumos, kā arī no citām ES dalībvalstīm un trešajām valstīm ievestajiem produktiem.

Lai uzņēmējiem palīdzētu izvērtēt iespējas nodrošināt jauno prasību izpildi un gūt pārliecību par produkcijas atbilstību,  LATSERT laboratorijā jau tagad ir  iespējams pārbaudīt  transtaukskābju saturu dažādos pārtikas produktos.

Papildus informācijas saņemšanai un pasūtījuma noformēšanai, lūdzam  sazināties par tālruni: 67217837  vai e-pastu This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.